Italië en de kunst, wat zijn bekende Italiaanse kunstwerken?

Italië en de kunst hebben beiden een rijke geschiedenis. Het land heeft behoorlijk veel kunstenaars die onze wereld op hun geheel eigen en vooral ook unieke wijze een heel stuk mooier en interessanter hebben weten te maken. Zo zijn er meerdere belangrijke Italiaanse kunstwerken waar je als kunstliefhebber zeker van kunt genieten.

Italië en de kunst: bekende Italiaanse kunstwerken

Zoals gezegd zijn er meerdere soorten belangrijke ofwel bekende Italiaanse kunstwerken. Italië is trots op zijn kunst. En dat is logisch, als je weet als het om werken gaat als de Mona Lisa. Het schilderij dat werkelijk iedereen kent, zelfs mensen dei totaal geen kennis van of liefhebberij voor kunst hebben. De onbekende vrouw met de prachtige glimlach is een meesterwerk. En natuurlijk heeft dit meesterwerk ook een meester. De maker van de Mona Lisa is natuurlijk Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci brengt Italië en de kunst samen

Leonardo da Vince brengt Italië en de kunst samen. Deze kunstenaar staat namelijk niet alleen bekend om zijn schilderijen zoals de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal, wat ook iedereen wel kent. Ook was de man een architect, een beeldhouwer en erg geschoold. Hij verdiepte zich in heel veel materie en daardoor kon hij ook zulke prachtige dingen maken. En uitvinder was Leonardo da Vinci ook. Hij heeft Italië wat dat betreft echt op de kaart gezet. En hoewel hij echt niet de enige kunstenaar is die Italië ooit heeft voor weten te brengen die wereldwijd bekend zijn geworden, toch is het een naam die iedereen kent. Er zijn boeken over hem geschreven en televisieseries over hem gemaakt. Het was echt een wetenschapsman die zijn tijd enorm ver vooruit was. Geniaal en wel uniek in zijn soort.

Italië en de kunst hebben dus zoals al gezegd een goede verhouding. Maar laten we vooral de naam Michelangelo niet vergeten. ‘Het laatste oordeel’ in de Sixtijnse Kapel is een meesterwerk wat zo prachtig is dat je er werkelijk dagen naar zou kunnen kijken. Werkelijk overmeesterd en betoverend. Italiaanse kunstenaars hebben altijd al een bepaalde mystiek gehad en dat is in hun kunst wel weer terug te zien. Het zijn al met al allemaal bijzondere kunstenaars en kunstwerken. Italië en de kunst uit dit land, ze zijn beiden ontzettend prachtig om naar te kijken. Het is werkelijk iedere keer weer intens genieten. Het is alsof het land zelf  door de kunstenaars heen naar buiten op de doeken en in de beelden en dergelijke tot uiting komt.

Je kunt de kunst van Italië over de hele wereld bewonderen. Je hoeft er dus lang niet voor naar Italië. Maar om te zien wat deze mensen bewoog om dit soort meesterwerken tot stand te laten komen, is een bezoek aan het mooie en veelzijdige Italië zeker de moeite waard. Geniet van de werken en bekijk het land ook als een soort kunstwerk. Want dat is het zeker. En natuurlijk kun je dan ook direct van het heerlijke weer en de prachtige wijnen gaan genieten. Want ook die zijn zeker om over naar huis te schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *