Italië en wijn, wat is er zo bijzonder aan?

Italië en wijn gaan eigenlijk hand in hand. Het is een perfect wijnland waar je erg veel heerlijke wijnen kunt proeven. Natuurlijk niet alleen in het land zelf, maar ook over de rest van de wereld. Er komt dan ook ruim 8 miljard liter per jaar uit Italië, wat het één van de grootste wijn producenten van de wereld maakt. En daar zijn de Italianen natuurlijk heel erg trots op. En dat is ook hun goed recht. Een traditie die al duizenden jaren oud is. Italië en wijn gaan bijvoorbeeld heel erg goed samen als je er op vakantie bent. Lekker genieten van de ondergaande zon in de Toscane, terwijl je van je Italiaanse wijn aan het genieten bent. Romantischer kan het toch haast niet?

Italië heeft een wijn die haast iedereen die wijn lust wel kent; de Barolo, een prachtige rode wijn uit Piemento. Maar de rode wijn die wordt gemaakt van sangiovese druiven die uit Piemento komt is over de hele wereld het meest bekend. Wist je trouwens dat 25 procent van de wijn die over de hele wereld gedronken wordt uit Italië komt? Dat is echt ongelooflijk veel, zelfs meer dan Frankrijk! Italië kent wel 20 wijnstreken. Deze streken zijn over het gehele land verspreid. En elk van deze streken is volstrekt uniek en heeft zijn eigen druivenrassen en stuk voor stuk hebben zij een verschillend klimaat. Hierdoor kan Italië een uitgebreide variatie aan wijnen de wereld insturen. Wat misschien een leuk iets is om te weten: in het verleden werden de wijnen die uit Puglia afkomstig zijn gebruikt om de wijnen uit andere streken in Italië te versterken. Puglia is dan ook na Veneto de tweede grootste wijnproducent uit heel Italië. Maar deze plek wordt zo nu en dan aan Sicilië afgestaan.

Italië en wijn: een heerlijke vakantie

Italië en wijn zorgen samen voor een heerlijke vakantie. Er zijn zo enorm veel wijnstreken dat je gewoon lekker kunt variëren. Ieder jaar weer naar een andere streek zorgt ervoor dat je in ieder geval de komende 20 jaar onder de pannen bent. Zo zie je veel van Italië en wijn, daar heb je geen gebrek aan. Er zijn ook mensen die door heel Italië gaan reizen om alle streken te bezoeken. Je bent dan nog wel eventjes onderweg. Dus zorg ervoor dat je er echt de tijd voor hebt. Als je echt veel van Italiaanse wijnen houdt dan zijn dat soort reizen natuurlijk perfect om eens te gaan doen.

Italië en wijn zorgen dus voor heel veel plezier en genot. Niet alleen in de flessen die wij kunnen kopen, maar ook door in het land zelf alle wijnstreken eens te bezoeken. Zeer de moeite waard om te doen. Het zullen vakanties zijn waar je nog heel lang van na kunt genieten. Als je hier in Nederland de meest populaire wijn van ons land wilt proberen, ga dan voor de Gambere Rosso. Deze wijn wort heel vaak als populairste Italiaanse wijn van Nederland gekozen. Zeker echt de moeite waard om die eens uit te gaan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *