De geschiedenis van Italië

De geschiedenis van Italië is een heel erg rijke. Het is dus ook een zeer lange geschiedenis, die voor een behoorlijk langdurige tijd ronde de stad Rome zal draaien. Uiteraard is de geschiedenis van Italië niet de geschiedenis van Rome en zo moet je er natuurlijk ook niet naar kijken. Want naast deze stad was er natuurlijk nog meer in dit prachtige land in de vorm van een laars gebeurde.

Waar komt de naam Italië vandaan?

De geschiedenis van de naam Italië, of zoals de inwoners zelf zeggen, Italia, is een oude naam voor het land en de mensen die in Zuid-Italië wonen. De origine hiervan is niet helemaal duidelijk. Er wordt gezegd dat de naam Oud-Grieks kan zijn voor ‘Het Land van Vee’, ‘Kalfsvlees’ of ‘Kalveren’. De munten met de naam Italia er op worden door een bond van Italische volkeren gemunt. Dit waren de Sabijnen, de Samnieten, de Umbriërs en meer. Zij wedijverden met Rome in het begin van de eerste eeuw voor Christus. Zo rond de tijd van keizer Augustus werd het multi-etnische gebied van Italië in de provincie Italia als centrale eenheid aan het Romeinse Rijk toegevoegd. Er wordt gezegd dat de naam van origine is afgeleid van de Itali die in het Calabrië van nu waren gevestigd. De Grieken gingen de naam steeds meer voor een groter gebied gebruiken maar het was pas ten tijde van de Romeinse verovering dat de term uit werd gebreid tot het hele schiereiland.

Wijn geschiedenis Italië

Er is ook een rijke wijn geschiedenis in Italië. Deze is al duizenden jaren oud. De Grieken noemden het Oenotria, wat Wijnland betekent. Die naam is heel erg toepasselijk, want het is natuurlijk een heel erg goed land om wijn te maken. Al duizend jaar voor Christus waren het de Etrusken die die als eerste de basis voor de huidige wijnbouw hebben gelegd, zo wordt verteld. De Grieken ontwikkelden de wijncultuur in het zuiden van Italië. Vandaag de dag komt er ongeveer 8 miljard liter Italiaanse wijn uit het land, wat het één van de grootste wijn producerende landen van over de hele wereld maakt.

Uiteraard heeft Italië ook een geschiedenis als het om de Tweede Wereldoorlog gaat. Maar die tijden zijn gelukkig allang vervlogen. Vandaag de dag is het een prachtig land om te bezoeken en waar je met erg veel plezier en genot naar op vakantie kunt gaan. De geschiedenis van Italië is op dei manier haast te voelen. Een land met een rijke traditie, vol met geschiedenis en erg veel mooie landschappen. Bij uitstek geschikt om naar op vakantie te gaan bijvoorbeeld. Een land waar je, als je er eenmaal bent geweest, aan verslaafd kunt raken. Proef en beleef de rijke geschiedenis van Italië en ervaar hoe heerlijk het er vertoeven is. Een land dat zeker de moeite waard is om eens te gaan bezoeken. Tijdens de zomervakantie bijvoorbeeld. De geschiedenis van dit prachtige land zal je haast betoveren, dat is een ding wat zeker is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *