Wat zijn populaire Italiaanse kranten? Een complete overzicht voor je.

Overal ter wereld zijn er kranten te koop. Ook nu, terwijl het internet er is. Nog steeds vinden mensen het fijn om vroeg in de morgen een krantje te lezen. Dat is over de hele wereld zo. Dus ook in Italië. Hieronder vind je een aantal van de populaire Italiaanse kranten. Als je dus naar Italië gaat emigreren of je gaat op vakantie en je spreekt Italiaans, dan kun je hier je voordeel mee doen.

Populaire Italiaanse kranten op een rijtje

Als we het over populaire Italiaanse kranten hebben dan mag La Gazetta Dello Sport niet in het rijtje ontbreken. Het is een sportkrant en er is natuurlijk vooral enorm veel over voetbal in te lezen. Als je dacht dat deze sport in Nederland populair was, In Italië is het haast heilig. Deze krant wordt door enorm veel mensen, voornamelijk mannen, gelezen en ligt op vrijwel iedere ontbijttafel in Italië. Populaire Italiaanse kranten moeten nou eenmaal ook voetbal brengen. Dat is in dit land heel erg belangrijk. En daarom doet deze krant het zo ontzettend goed.

Corriere della Sera

De Corriere Della Sera is één van de meest populaire Italiaanse kranten die er is. Met een oplage van 400.000 exemplaren mag dat eigenlijk wel duidelijk zijn. Deze krant staat bekend om de hoge mate van professionaliteit en om de kritische en oplettende houding van haar journalisten. Dit is echt een krant die zich graag aan de feiten houdt. Dat is dan ook meteen het enige punt van kritiek. Ze gaan er niet altijd heel erg diep op in. Ze ouden zich aan de feiten en daar blijft het over het algemeen ook wel bij.

La Repubblica

La Repubblica is één van de belangrijkste en daarmee ook een van de meer populaire Italiaanse kranten, met Rome als thuisbasis. Qua bijlages staat de krant op de tweede plaats. Het is daarnaast de enige krant die een behoorlijke verspreiding over alle provinciën van Italië heeft. Dat is op zich natuurlijk wel heel erg bijzonder. Je kunt hem dus echt overal lezen.

Er zijn nog veel meer kranten in Italië en zo brengen ze allen op eigen wijze hun nieuws. Nu je weet wat een aantal van de meer populaire Italiaanse kranten zijn, weet je zo ongeveer waar je het nieuws vandaan kunt halen. En dat is toch fijn. In het land waar je vertoefd wil je graag weten wat er zo allemaal gaande is. En uiteraard geven zij ook nieuws van over de rest van de wereld. Daarin maken zij verder niet veel verschil.

La Stampa is daarnaast ook heel erg populair. Dat is dan landelijk gezien. Per streek is het ook allemaal weer heel verschillend. Er zijn in ieder geval meer dan genoeg populaire Italiaanse kranten om te lezen, dus aan nieuws heb je in ieder geval geen gebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *